logo
ERASMUS OFİSİ
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Nihai Sonuçları

19 Şubat-11 Mart 2024 tarihleri arasında Erasmus+ KA131 ve KA171 projeleri kapsamında başvuru alınan öğrenim ve staj hareketliliği  nihai değerlendirme sonuçları için ilgili ilana tıklayınız. Sonuçlar, turnaportal.ua.gov.tr başvuru portalından da açıklanmıştır.


    1- Erasmus+ KA131 2023 Sözleşme Öğrenim Hareketliliği nihai sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Planlanan toplam hareketlilik sayısı : 12

Proje bitiş tarihi 31 Temmuz 2025 olduğundan hareketliliklerin bu tarihe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. 


    2- Erasmus+ KA171-2023 Sözleşme Öğrenim Hareketliliği-Mütercim-Tercümanlık Bölümü-Karadağ (2024-2025 Akademik Yılı) nihai sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Planlanan toplam hareketlilik sayısı: 1'dir.

Proje bitiş tarihi 31 Temmuz 2026 olduğundan hareketliliklerin bu tarihe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.


    3- Erasmus+ KA171-2023 Sözleşme Staj Hareketliliği-Orman Müh. veya Bilgisayar Müh.- Bosna Hersek (Yüksek Lisans/Doktora) nihai sonuçlara ulaşmak için tıklayınız. 

Planlanan toplam hareketlilik sayısı 1'dir.

Proje bitiş tarihi 31 Temmuz 2026 olduğundan hareketliliklerin bu tarihe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.


    4- Erasmus+ KA171-2022 Sözleşme Staj Hareketliliği-Orman Müh.-Gürcistan (Doktora) nihai sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

Planlanan toplam hareketlilik sayısı 1'dir.

Proje bitiş tarihi 31 Temmuz 2026 olduğundan hareketliliklerin bu tarihe kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.


    5- Erasmus+ KA171-2023 Sözleşme Staj Hareketliliği-Metalürji Malzeme Müh. veya Makine Müh.- Azerbaycan (Doktora) ilanı kapsamında geçerli başvuru olmadığı için nihai sonuçlar yayınlanamamıştır.


    6- Erasmus+ KA171-2022 Sözleşme Staj Hareketliliği-Orman Müh.-Kosova (Yüksek Lisans/Doktora) ilanı kapsamında geçerli başvuru olmadığı için nihai sonuçlar yayınlanamamıştır.


Online başvuru yapmış olduğu halde, başvuru için gerekli minimum genel not ortalaması şartını sağlamayan, yabancı dil puanı  bulunmayan veya yabancı dil puanı ilanda açıklanmış olan barajın (60/100) altında kalan başvuru sahipleri için puan oluşturulamamıştır.


Diğer tüm öğrenciler % 50 akademik başarı puanı ve % 50 yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Erasmus Puanı açısından en yüksekten en düşüğe ve bölüm bazlı olarak sıralanmıştır. Erasmus Puanı oluşturulurken, aynı öğrenim seviyesi içinde olmak kaydıyla, daha önce öğrenim ya da staj hareketliliği katılımcısı olmuş başvuru sahipleri için, gerçekleştirilmiş her bir faaliyete karşılık 10 puanlık kesinti uygulanmıştır.

Ayrıca, bir önceki başvuru döneminde katılımcı olmaya hak kazandığı halde, değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tanınan feragat etme süresi dâhilinde feragat etmeyip, daha sonra, mücbir bir sebebe dayanmaksızın feragat etmiş ve bu başvuru döneminde yeniden başvuru yapmış başvuru sahiplerinden de 10 puan düşülmüştür. Bunun yanı sıra, ilan metninde belirtildiği üzere, belgelendirilmiş olmak kaydıyla, şehit gazi çocukları için 15 puan, engelli öğrenciler veya haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrenciler için 10 puan, Kendileri veya 1. derece yakınları AFAD'dan afetzede yardım alanlar için 10 puan eklenmiştir.

Tüm bölümler için; Yabancı Dil (İngilizce) yerleştirmeye esas kabul edilebilir baraj 60 puan olarak dikkate alınmıştır. Yabancı dil sınavı sonucuna göre, bu puanın altında kalan başvuru sahipleri sıralamaya dâhil edilmemiştir.


Bu başvuruların ön değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.


Feragat süresi: 05 Nisan 2024 Cuma günü saat 16:00'a kadar. 



Feragat dilekçeleri; erasmus@btu.edu.tr e-posta adresine 05 Nisan 2024 Cuma günü saat 16:00’a kadar gönderilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra, mücbir bir sebep olmaksızın feragat eden adaylardan, bir sonraki seçim döneminde tekrar başvuru yapmaları halinde, değerlendirme sürecinde Erasmus puanları oluşturulurken 10 puan eksiltme yapılacaktır. 

Feragat Dilekçesi için tıklayınız(SMS_6).



Yedek statüsünde bulunan adaylar, hibesiz olarak Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilirler. E-posta adresimize (erasmus@btu.edu.tr), 05 Nisan Cuma günü Saat 16.00'a kadar dilekçe göndererek hibesiz gitme talebinde bulunan adayların talepleri Erasmus+ Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve adaylara mail yoluyla bilgi verilecektir. 

Dilekçe için tıklayınız (SMS_5).


Oryantasyon Programı: 


Öğrenim Hareketliliği: 17 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'da online oryantasyon programı yapılacaktır. Toplantı linki Asil adaylara ve hareketliliğe hibesiz katılma talebi onaylanan adaylara mail yoluyla iletilecektir. Program Microsoft Teams programı üzerinden yapılacaktır. 


Staj Hareketliliği: 18 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da online oryantasyon programı yapılacaktır. Toplantı linki Asil adaylara mail yoluyla iletilecektir. Program Microsoft Teams programı üzerinden yapılacaktır.


Not: Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama, öğrencinin Erasmus'a tekrar başvurması halinde -5 puan uygulanır.

28 Mart 2024